Konu Bilgileri
Konu: VB.NET ile RC-4 Encode / Decode Şifreleme Algoritması... Yazar: Trsz_kwT
Okunma: 7791 Yorum: 10
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#1
RC4 Şifreleme


Ronald Rivest, RSA tarafından 1987 yılında bulunmuştur. 1994 yılında meçhul kişilerce 

kaynak kodu internette yayınlanmıştır. Bu nedenle itibarını kaybetmiş ve yerini başka algoritmalara bırakmıştır. Kullanımı lisans gerektirmektedir.

Simetrik şifreleme algoritması olarak kullanır. Yani şifrelenen değer yada metin doğru anahtar ile geriye döndürülebilir. Genellikle simetrik algoritmalarda

elektronik yongaların sevdiği ve/veya, dışarlayıcı-veya (XOR) gibi basit işlemler için
kullanır.



WEP ve de SSLde kullanılan RC4 bu türün en bilinen örneğidir...


RC4 algoritması şifrelenecek veriyi akan bir bit dizisi olarak algılar. RC4 belirlenen anahtar ile veriyi şifreleyen bir algoritmadır. 



RC4′ün başlıca özellikleri şunlardır:



*- Genellikle hız gerektiren uygulamalarda kullanılır.



*- Şifreleme hızı yüksektir ve MB/sn seviyesindedir.



*- Güvenliği rastgele bir anahtar kullanımına bağlıdır.



*- Anahtar uzunluğu değişkendir.



*- 128 bitlik bir RC4 şifrelemesi sağlam bir şifreleme 

olarak kabul edilir.



*- Bankacılık ve Dökümantasyon (PDF) şifrelemelerinde 

yaygın olarak kullanılır.




Yazı editöründe SQL Injection filtrelemesi olduğu için tek tırnak ve çift tırnaklar filtreleniyor.
Bu nedenle kodlarda;
Çift tırnak yerine      ---------->    çift yıldız yıldız (**)

Tek tırnak yerine      ---------->    tek yıldız (*) kullanılmıştır.






VB.NET:

------------------------------------------------------------------------------


Public Shared Function textToRC4Kodla(ByVal orijinalText As String, ByVal karistirmaSifresi As String) As String



        Dim i, j As Integer

        Dim cryptText As New StringBuilder

        Dim returnText As String



        Dim sbox As Integer() = New Integer(256) {}

        Dim key As Integer() = New Integer(256) {}



        Dim karistiriciLength As Integer = karistirmaSifresi.Length





        * Karıştırma şifresinin tüm karakterlerini 

        * ardışık olarak işleme sokarak key dizisinde

        * byte karşılıklarını tutar.

        *---------------------------------------------------



        Dim a As Integer = 0

        While a <= 255



            Dim ctmp As Char = (karistirmaSifresi.Substring((a Mod karistiriciLength), 1).ToCharArray()(0))



            key(a) = Asc(ctmp)

            sbox(a) = a

            Max(Interlocked.Increment(a), a - 1)

            * Interlocked.Increment değeri a = a +1 yada a += 1 ile aynı işe yarar

            * Arasındaki fark; multithreading olarak eğer devreye giren program parçası

            * varsa a nın artışının birer birer artamasını garantiler...

        End While



        *---------------------------------------------------





        * ASCII tablosuna göre;

        * sbox dizisindeki ardışık şifreleme karakterine denk gelen liste, 

        * key dizisindeki byte karşılı ile toplanıp, 256 ile mod alınır ve 

        * böylelikle ASCII tablosundaki karşılığı bulunur.

        *---------------------------------------------------



        Dim x As Integer = 0

        Dim b As Integer = 0

        While b <= 255

            x = (x + sbox(b) + key(b)) Mod 256

            Dim tempSwap As Integer = sbox(b)

            sbox(b) = sbox(x)

            sbox(x) = tempSwap

            Max(Interlocked.Increment(b), b - 1)

        End While



        *---------------------------------------------------





        * Girilen metin uzunluğu kadar;

        * sbox dizisindeki ardışık şifreleme karakterine denk gelen liste, 

        * key dizisindeki byte karşılı ile toplanıp, 256 ile mod alınır ve 

        * böylelikle ASCII tablosundaki karşılığı bulunur.

        * Bulunan bu byte tablo değerinin kaydırma değerine (k) göre

        * XOR değer alınır. Aslında bu bitsel çevirmedir.

        * Mesela; 0 + 0 = 0, 1 + 1 = 0, 0 + 1 = 1, 1 + 0 = 1

        * Bu kaydırılan değer cryptText string inde depolanır.

        *---------------------------------------------------



        a = 1

        While a <= orijinalText.Length



            Dim itmp As Integer = 0



            i = (i + 1) Mod 256

            j = (j + sbox(i)) Mod 256

            itmp = sbox(i)

            sbox(i) = sbox(j)

            sbox(j) = itmp



            Dim k As Integer = sbox((sbox(i) + sbox(j)) Mod 256)

            Dim ctmp As Char = orijinalText.Substring(a - 1, 1).ToCharArray()(0)



            itmp = Asc(ctmp)



            Dim cryptByte As Integer = itmp Xor k



            cryptText.Append(Chr(cryptByte))

            Max(Interlocked.Increment(a), a - 1)



        End While



        *---------------------------------------------------





        returnText = cryptText.ToString

        cryptText.Length = 0



        Return returnText


    End Function






--------------------------------------------------------------------------------------


Önizleme:


[Resim: 1.jpg]



VB.NET RC4 String Encode Kaynak Kod (Proje):


http://dosya.co/roxclxw075wi/RC4_String_Encode.rar.html


VB.NET RC4 String Encode Kaynak Kod Fare Hareketleriyle Rastgele Karıştırma(Proje):

[Resim: 1.jpg]


http://dosya.co/sh76sh5mmeer/RC4_String_Encode2.rar.html
Ara
Cevapla
#2
Hiçbir kodu anlatmamışsın büyük ihtimal copy paste yapıp bazı yerleri değiştirip gönderiyorsun md5-i decryptlamak için bu kadar satır-a gerek yoktu veya diğerlerini 4 satırlık python scripti işe yarar lütfen daha fazla paylaşma forumun anasayfasını kirletiyorsun.
Ara
Cevapla
#3
freeworld bu adamın anlattıkları emin ol copy paste değil ve adamın anlattığı manuel kırmak forumun ana sayfasını kirletmiyor aksine yeni arkadaşlara bilgi veriyor konuştuğun adamın kim olduğunu bil öyle ukela bir yorum yaz !
Ara
Cevapla
#4
Kodlar güncellenmiştir.

Ayrıntılı açıklamalar ve örnek proje eklenmiştir. Umarım bu şekilde daha iyi anlaşılır...

(01.08.2017, Saat:01:41)freeworld Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiçbir kodu anlatmamışsın büyük ihtimal copy paste yapıp bazı yerleri değiştirip gönderiyorsun md5-i decryptlamak için bu kadar satır-a gerek yoktu veya diğerlerini 4 satırlık python scripti işe yarar lütfen daha fazla paylaşma forumun anasayfasını kirletiyorsun.

freeworld, daha ayrıntılı anlatmamı kibarca isteyebilirdin. Aynı şekilde devam edersen UYARI yersin...


Çok bilmişlik taslar şekilde yazılar yazmayın. Bilmediğinizi ne kadar iyi açıklarsanız o kadar yardımcı oluruz...


EpsilonProgram, çaylakların en kötü özelliği bir iki şey öğrenip herkesten çok şey biliyormuş izlenimine kapılmalarıdır. Sende ustaya saygıyı görüyorum. Merak etme bu şekilde yoluna devam edersen daha hızlı ve fazla şey öğrenirsin Hack dünyasından...
Ara
Cevapla
#5
Kendine usta diyor birde Açık Ağızlı Gülümseme lan deli yazdıkların copy paste kodların ne işe yaradığını bile anlatmamışsın veledlerde geliyor bunu yüceltiyor ya şaka gibi....

Kodları değil öyle saçmalamayı anlatmış arkadaş konuda bir bok bilmediği kesin diğerleri gibi.....
Ara
Cevapla
#6
(01.08.2017, Saat:16:42)freeworld Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kendine usta diyor birde Açık Ağızlı Gülümseme lan deli yazdıkların copy paste kodların ne işe yaradığını bile anlatmamışsın veledlerde geliyor bunu yüceltiyor ya şaka gibi....

Kodları değil öyle saçmalamayı anlatmış arkadaş konuda bir bok bilmediği kesin diğerleri gibi.....


Adam gibi üslubunu takın. Okadar işe yarayacaksan sende konu paylaş. Yoksa yorum kasmaktan seni engelleyeceğim...
Ara
Cevapla
#7
Benden bir tane daha çıkartacakmış Açık Ağızlı Gülümseme ulan senin beyninden 100 kişi oluştursan bir sikim çıkmaz yok bir insanı çıkartacaksın.


Dİğer lavuk kodların mantığını anlatmıyorsun laga luga yapıyorsun bir sikim bildiğinde yok rütbe vermişler undetecter diye geçiniyosun öyle.Benim kendimi kanıtlamama gerek yok sana veya diğerlerine ama sen denemişsin ya olmamış diyorum sikim sonik konularla forumun konusunu kirletme.
Ara
Cevapla
#8
Kardeşim adam tek tek anlatmış.Sıkıntın ne senin eğer öyle birşey varsada tatlı dille anlatacaksın yine sövüyorsun amacın ne ?
Ara
Cevapla
#9
freeworld, sen tam bir Çaylaksın.
Bunu hem yorum yazma biçiminle hemde 0 konu paylaşımınla ortaya koyuyorsun.
Bırak yorum kasmayı, forumdaki teknik konuları okuyup öğrenmeye başla.

Madem RC4 hakkında çok bilgilisin ozaman bu konuya ihtiyacın yok.
Yorumada ihtiyaç yok. Burada paylaşılan konular her zaman üst düzey olursa Lamerlar nasıl öğrensin yeni şeyleri..
Madem çok bilgilisin o zaman bu forumda işin yok git forumunu kur.
Milleti, yeni öğrenen gençleri meşgul etme.
- Benim kendimi kanıtlamaya ihtiyacım yok-
diyorsun ya.
Asıl senin ispata ihtiyacın var.
0 konun var.
Hiç Site Zone bildirin yok.

Kısaca ÇAYLAKsın herkesin gözünde...
Bu nedenle olgun olamıyorsun bari sakin ol!
Ara
Cevapla
#10
@Trsz_kwT Sende üslubuna dikkat et kardeşim. Karşında ki de bir insan evladı bunu unutma. Ayrıca birlikte karşılıklı olarak çatışıyorsunuz, yorum kasmaktan vb banlayamazsın. Sende üslubunu takın.
Ara
Cevapla


VB.NET ile RC-4 Encode / Decode Şifreleme Algoritması... Konusu Araçları
Direk Link
HTML Link
BBCode Link
Paylaş


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  VB.NET / C#.NET ile SHA256 Şifreleme Algoritması... Trsz_kwT 0 1,251 01.08.2017, Saat:01:29
Son Yorum: Trsz_kwT
  VB.NET / C#.NET ile MD5 Şifreleme Algoritması... Trsz_kwT 0 1,194 01.08.2017, Saat:01:28
Son Yorum: Trsz_kwT
Kalp - Sevgi Njrat Entrypoint Şifreleme %90 Fud uqur109309 1 1,343 11.11.2016, Saat:15:52
Son Yorum: SydorTal
  Sifreleme Oskosoft 9 3,479 17.08.2015, Saat:18:51
Son Yorum: Oskosoft
Kalp - Sevgi Bunun Şifreleme Türü Nedir ? masmas 8 2,809 31.07.2015, Saat:18:31
Son Yorum: masmas


tipobet canlı bahis siteleri bonus veren siteler canlı bahis bahis siteleri deneme bonusu veren siteler deneme bonusu bahis siteleri casino siteleri bahis siteleri deneme bonusu bodrum escort kuşadası escort konya escort anadolu yakası escort bodrum escort izmit escort