Ashia
Spys-Z
1. Keşif
Amaç , Hedef hakkında olabildiğince fazla bilgi toplamak ve en ufak detayları bile kaçırmamalıyız. IP bilgileri alan adı bilgileri vs .
Araçlar : Arama Motorları Google Dns Sorgulama Progrmları Sam Spade Netcraft | Internet Research, Anti-Phishing and PCI Security Services
2.Tarama
Hedef , sistemde çalışır durumda olan bilgisayarlar açık durumda olan portlar portlar üzerinde olan servisler ve işletim sistemleri hakkında bilgi etmektir
Araçlar : hping , nmap , SuperScan,Nessus
3.Enumeration
Hacker bu aşamada hedef sistem üzerinde bulunan kullanıcı isimlerini paylaşımlarını , network kaynaklarını tespit etmeye çalışır
Araçlar : PSTooldsi netcat , Cisco Torch
4.Erişim Kazanılması
Hacker elde ettiği tüm bilgileri kullanarak hedef sistem üzerinde erişim elde etmeye çalışır .
Araçlar: MetaSploit , Exploits ,dsniff,SIPcrack
5.Yetki Yükseltme
Eğer bir önceki aşamada sadece kullanım aşamasına yükseldiyse hacker yönetici seviyesine yükseltir
Araçlar :****Sploit,John the Ripper , Cain
6.İzlerin Temizlenmesi Hedef Sistem üzerinde hakimiyet kurulduktan sonra gizlenmeye çalışır
Araçlar : logclen,rootkits
7.ArkaKapılar
Hacker daha sonraki ziyaretlerinde kullanmak için giriş noktaları oluşturur
Araçlar : Registry, Keylogger
8. Servis Dışı Bırakma
Her Zaman hedef üzerinde erişim elde edilemeyebilir . Bu durumda hedef sistemi çalışamıycak hale getirmek gerekir .
Arkadaşlar +Rep istiyorum artık bu bilgileri hiçbiiyerde bulamazsınız
CHIP 2010 DERGİSİNDEN ALINTIDIR
Amaç , Hedef hakkında olabildiğince fazla bilgi toplamak ve en ufak detayları bile kaçırmamalıyız. IP bilgileri alan adı bilgileri vs .
Araçlar : Arama Motorları Google Dns Sorgulama Progrmları Sam Spade Netcraft | Internet Research, Anti-Phishing and PCI Security Services
2.Tarama
Hedef , sistemde çalışır durumda olan bilgisayarlar açık durumda olan portlar portlar üzerinde olan servisler ve işletim sistemleri hakkında bilgi etmektir
Araçlar : hping , nmap , SuperScan,Nessus
3.Enumeration
Hacker bu aşamada hedef sistem üzerinde bulunan kullanıcı isimlerini paylaşımlarını , network kaynaklarını tespit etmeye çalışır
Araçlar : PSTooldsi netcat , Cisco Torch
4.Erişim Kazanılması
Hacker elde ettiği tüm bilgileri kullanarak hedef sistem üzerinde erişim elde etmeye çalışır .
Araçlar: MetaSploit , Exploits ,dsniff,SIPcrack
5.Yetki Yükseltme
Eğer bir önceki aşamada sadece kullanım aşamasına yükseldiyse hacker yönetici seviyesine yükseltir
Araçlar :****Sploit,John the Ripper , Cain
6.İzlerin Temizlenmesi Hedef Sistem üzerinde hakimiyet kurulduktan sonra gizlenmeye çalışır
Araçlar : logclen,rootkits
7.ArkaKapılar
Hacker daha sonraki ziyaretlerinde kullanmak için giriş noktaları oluşturur
Araçlar : Registry, Keylogger
8. Servis Dışı Bırakma
Her Zaman hedef üzerinde erişim elde edilemeyebilir . Bu durumda hedef sistemi çalışamıycak hale getirmek gerekir .
Arkadaşlar +Rep istiyorum artık bu bilgileri hiçbiiyerde bulamazsınız
CHIP 2010 DERGİSİNDEN ALINTIDIR