0. Seviye Internet
Bildiğimiz internet ve içindeki her işe yarar/yaramaz bilgi.
1.Seviye Internet
Namı diğer, Surface Web (Yüzey Ağı). Internetle vasatın üstünde haşır neşir olan insanların bulabildiği, kullandığı bilgi ve servisler. Örnek olarak hostingler, kullan-at e-posta servisleri, üniversite ağları vb. diyebiliriz.
2.Seviye Internet
Namı diğer, Bergie Web (Bergie Ağı). Eğer ftp server kullanmayı biliyorsanız kilitlenmiş Google sonuçlarına ulaşabiliyorsanız, 4chan’dan Freehive’den RSC’den haberiniz varsa siz aynı zamanda bir Bergie Ağı kullanıcısısınız. Bergie ağı DNS üzerinde döner ve buradaki websiteleri hala indexlenmiştir.
3.Seviye Internet
Namı diğer, Deep Web. Deep Web, Anonim Ağları bilen, proxy kullanmaya alışkın, tor gibi servislerden haberdar kullanıcılar için. Genellikle ulaşılması zor ve gizli kısımlara işaret eder. Bunu ve Charter Web’i uzun uzun anlatacağım için burada kısa keseceğim.
4.Seviye Internet
Namı diğer, Charter Web (Charter Ağı). Deep Web’in devamı niteliğinde, artık buraya DarkNet diyebiliriz çünkü websitelerinin DNS kullanmadığı bir evrede. Deep Web ve Charter Web’de bol bol illegal içerik ve hizmeti bulabilirsiniz.
5.Seviye Internet
Namı diğer, Marianas Web (Mariana Ağı). Adını dünya üsündeki en derin çukurdan almış bu katman, sadece adı konmuş bir efsane gibi. Oraya giden bir daha dönmedi tarzı yorumlar dışında hakkında pek bilgi yok. Rivayet o ki, closed shell network ile ve polymeric falcighol derivation adlı bir hesaplama yardımıyla ulaşılabiliyormuş.
İnternet. Bugün neredeyse hayatımızın bir parçası olmuş karmaşık ağ bütününün genel adı. Peki ne biliyoruz internet hakkında? “Bilgi deryası olduğunu biliyoruz” dediğinizi duyar gibiyim sanki. Başka? Yada soruyu değiştirelim: İnternet o kadar masum bir ortammı? “Hayır” diyorsunuz fakat tereddüt ettiğinizi hissediyorum. Aslında o kadarda kötü şeylerle karşılaşmadınız bugüne kadar. Örneğin; kiralık katil ilanına rastlamamışsınızdır şimdiye kadar. Dolandırıcılar, kendini hacker zannedenler her ortamda var zaten onlar sıradan geliyor bizlere. Peki siz internetin tüm pisliğini gördünüzmü? Çoğunuz bu soruya evet diyor sanırım. O zaman sizi çok farklı bir dünyaya davet ediyorum bu yazıda. Baştan uyarmak istiyorum;
18 yaşından küçükler için gerçekten zararlı bir yazıdır.
Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda hayatınızda çok şey değişebilir.
Eğer hazırsanız burdan aşağıyı okumaya başlayın, fakat hazır değilseniz şimdi çıkın bu blogtan ve yeni yazıma kadar kesinlikle bir daha uğramayın.
Bu cümleyi okuyorsanız dünyama hoşgeldiniz. Size biraz dünyamı tanıtayım: Benim dünyam sizin dünyanızın bir klonu aslında. Yollarım var, hızlı trenlerim, uçaklarım, otomobillerim var. Kavşaklarım var, polis merkezlerim, bankalarım, televizyonlarım, banklarım, parklarım var. Herşeyden önemlisi içerisinde yaşayan insanlarım var. Hayat var benim dünyamda. Sizin şu anda yaşadığınız gibi bir hayat var. Benim dünyamın tek farkı sizin ellerinizde olması. Siz isterseniz ben olurum, istemezseniz olmam. Ben size hizmet eden milyonlarca bit parçacığından biriyim bu dünyada. Yollarım sizin istediğiniz iletişimi sağlamak için yapıldı, ulaşım araçlarımı siz belirliyorsunuz. Siz isterseniz ben hızlı trenle seyahat ederim, isterseniz uçakla. Aceleniz yoksa yürürüm. Görmek istediğiniz kişileri gösteririm size. Maillerinizi istediğiniz kişiye teslim ederim. Yemek istemem, su istemem, ilgi istemem hatta işiniz bittiğinde beni yokedebilirsiniz. Bankalarıma para yatırabilirsiniz, kütüphanelerimden istediğiniz bilgileri alabilirsiniz. Arşivlerim çok geniştir ve asla unutmam. Siz sadece komut verirsiniz ve ben yaparım. Ben hata yapmam eğer hata varsa o sizin hatanızdır ne kadar kabullenmesenizde. Evimin adresi bellidir ve o evi siz inşa edersiniz bana. Aslında herşeyi siz inşa edersiniz bu dünyada. Siz yoksanız hayatta yok demektir. Efendim? Bu dünyanın adımı ne? Şu an o dünyayı kullanıyorsunuz aslında. Evet o dünyanın ismi: İnternet.
Herşeyi sizin yarattığınızı söyledim bu dünyada. Onuda siz yarattınız. Burası sizin dünyanızın klonu demiştim. Eksizsiz bir klon bu dünya. Sizin yeraltı dünyası dediğiniz yer burdada var fakat ufak bir farkla: Burdaki dünya çok daha kötü. Bana neden kızıyorsunuz ki? Mimar sizsiniz. Siz istersiniz ve siz yaparsınız. Benim üzerinde yaşadığım alan o kadar büyük değil. Okyanusu düşünün. Ben ve benim gibiler okyanusun sığ taraflarındayız sadece dalgaların köpükleriyle oynarız. İleriye gidemeyiz çünkü yeterli değiliz. Sadece onların artıklarını görebiliriz çoğu kez. Onlar ise okyanusun dibinde yaşarlar. Orası benim dünyamın en tehlikeli yeridir. Benim yaşadığım yerden çok daha büyüktür. Oranın ismi: DeepWeb.
DeepWeb nedir? Şöyle anlatalım: İnternet bir okyanustur. Biz bu okyanusta sığ yerlerde debelenen kullanıcılarız sadece. DeepWeb denen yer ise okyanusun derin dehlizlerine batmış kullanıcılarının bulunduğu yer. Yada daha kaba bir tabirle: İnternetin lağım çukuru. Peki neden DeepWeb bu kadar kötü bir yer? Kimler ve neler var deepwebte? Çılgın bilim adamları, denenmemiş projeler, kiralık katiller, gerçek hackerlar, bombalar, silah satıcıları, gizli belgeler, illegal porno filmler, devrimciler, fizikçiler, kimyacılar, devlet sırları, uyuşturucu satıcıları, ordudan atılma askerler, casuslar, terör örgütleri, sapıklar, data tüccarları, seri katiller, normal katiller, federaller, istihbarat örgütleri, kaçakçılar, pedofililer, illegal bankalar, hırsızlar, mafyalar ve daha aklıma gelmeyen buna benzer yüzlercesi. Ahlak denen şeyin olmadığı yer deepweb. Orda legal diye bir şey yok, kural yok, adalet yok. DeepWeb’i şemayla açıklamak istersek:
DeepWeb Genel Tanıtım Şeması
DeepWeb internetin girilmeyen büyük bir kısmını oluşturmakta. Peki neden girilmiyor? İçeriklerin tamamı dinamik sitelerde olduğundan Google gibi arama motorları tarafından indexlenmiyor. Bu yüzden arama sonuçlarıyla bu sitelere ulaşmanız imkansız. DeepWeb’te sörf yapmak için elinizde site adreslerinin bulunması gerekiyor. Bunun için “Hidden Wiki” denen ansiklopedilere ihtiyacınız var. Site adresleri genelde .onion uzantısıyla biter bu yüzden sitelere erişmek için normal tarayıcılar yerine “Tor Browser” adı verilen tarayıcıları kullanmanız gerekiyor.
Tor Browser nedir? Ne işe yarar? Neden buna ihtiyacınız var? Tor browser, tor ağlarını kullanan basit bir programdır sadece. Peki nedir bu tor ağları? Siz tor ağına bağlandığınızda ulaşmak istediğiniz siteye min. 5 server üzerinden ulaşırsınız yani siz tor ağına site isteği yaparsınız; bu istek a serverı tarafından değerlendirilir ve sonuç veri b serverına yüklenir, b serverı veriyi c serverına yükler ve bu durum istediğiniz site sizin bilgisayarınıza yüklenene kadar devam eder. Kimin hangi siteye erişim sağladığını öğrenmek bu yöntem sayesinde neredeyse imkansızlaşır. Tor ağında bulunan siteler genelde sabit bir servera sahip olmadığından yani dinamik içeriğe sahip olduğundan erişim hızı bazen çok yavaş olabilir. Fakat serverlarda bulunan tor siteleride vardır. Tor ağındaki siteler genelde düz text/html tipindedir. Tor ağında dns olayı yoktur sadece bir webserver ile sizde .onion uzantılı tor sitenizi yayınlayabilirsiniz. Bu yüzden normal browserlar ile .onion sitelere erişemezsiniz. Veriler tor ağı içerisinde şifreli olarak dolaşır buda ekstra bir güvenlik sağlar. Tor’un çalışma mantığını bir çizim ile anlatmak gerekirse:
Tor ağının çalışma mantığı
Görüldüğü üzere siteler için servera ihtiyaç olmaması, izlenememesi gibi özellikleri tor ağlarını deepweb dünyası için vazgeçilmez yapmıştır.
DeepWeb büyük bir dünya derken neyden bahsetmek istedik açıklayalım. Normal internette tahmini olarak 19 TB veri var ve biz bu verileri kullanıyoruz. Peki ya girilmeyen dediğimiz deepweb’te ne kadar veri var? Bunu duymak size ufak bir şok geçirtebilir: DeepWeb, normal webin 500 kat fazlası veriye sahip. Sadece halka açık verilerin boyutu: 7500 TB. Normal internetin 1 milyar dökümanına karşı deepwebin 550 milyar dökümanı vardır. Tahmini olarak 200,000 ve üzeri deepweb sitesi bulunmakta ve bunların en büyük 60 tanesinin toplam halka açık verisi 750 TB civarında. Bu neredeyse normal internetin 40 katı kadar bir büyüklük.
DeepWeb her ne kadar yasal olmasada büyük bir dünya. Ve siz bu büyük dünyada anonim olarak dolaşarak istediğiniz veriye ulaşabilirsiniz. Tüm trendleri yaratılmadan öğrenebilir, hiçbiryerde bulamadığınız verileri bulabilir, istediğiniz dökümanı inceleyebilirsiniz. Wikileaks belgelerini daha basının gündemine düşmeden görebilir, terör örgütlerinin eylem planlarını ele geçirebilirsiniz. Deneyinizle ilgili veriler elde edebilir, bulamadığınız malzemeleri temin edebilirsiniz. DeepWeb yasakların olmadığı bir dünya orda istediğiniz veriye korkmadan ulaşabilirsiniz. İşin iyi tarafı bu veriler sürekli günceldir çünkü deep web dinamik bir yapıdır, anlık güncellenir. Fakat deepwebte sörf yapmak için İngilizce bilmeniz gerekiyor çünkü içeriklerin çok büyük çoğunluğu İngilizce.
Fakat DeepWeb sadece bu içeriklerin bulunduğu bir yer değil. Eğer her linke tıklamak gibi bir alışkanlığınız varsa unutun bunu. Çünkü deepwebte gerçek virüsler ve hackerlar var. DeepWeb’te dolanırken her an sizin için adam temizleyen bir kiralık katile rastlayabilirsiniz. Cinayet videoları izlemek zorunda kalabilirsiniz. Satanist işkencelerin, ayinlerin yapıldığı bir ortamın ortasında kalabilirsiniz. Yanlışlıkla ölüsevici denen yaratıklarla karşılaşabilirsiniz. Kendinizi her an terörist bir ekibin içinde bulabilirsiniz. Unutmayın deepweb tozpembe hayallerin bulunduğu bir yer değil.
Peki bu kadar kanunsuz bir ortamda yapılan ticaret karşılığı ne kullanıyor? Paramı? Elbette hayır. Orda devlet yok ve paranın değeri yok. DeepWeb’te dönen alışverişe dahil olmanız için BitCoin denen sanal paraya ihtiyacınız var. Peki nedir bu bitcoin? Aslında çılgın bir proje. DeepWeb için üretilmedi. Normalde devletler bastıkları para karşılığı teminat olarak altın göstermek zorundayken bitcoin denen para birimi için teminatlar ekran kartınızın ve işlemcinizin gücü. Bitcoin ekran kartınızı ve işlemcinizi kullanarak oluşturabildiğiniz sanal bir para. Fakat bunu yapmak sandığınız kadar kolay değil. 1 bitcoin üretmek yıllarınızı alabilir. Transferlerde p2p altyapısı kullanılır bu yüzden banka derdi gibi bir dert yoktur. Piyasası çok değişkendir. 1 BC = 15 TL edebilirken 10 dakika sonra 20 TL edebilir. Bitcoin satın almak için tor ağını kullanabilirsiniz. Tabi kredi kartı bilgilerinizi vermek ne kadar güvenli orası tartışılır.
Bu kadar tehlikeli bir ortamda iletişim nasıl kuruluyor peki? DeepWeb içerisinde sohbet edebileceğiniz siteler mevcut. Bu siteleri kullanarak orada bulunan bilimadamlarıyla chat yapabilirsiniz mesela. TORPM denilen kişisel anlık mesajlaşma sistemide var deepwebte. Genel olarak bu sistem kullanılıyor. Ben mail kullanırım diyorsanız @tormail.com uzantılı mail adreside alabilirsiniz. Gördüğünüz gibi iletişim için bile normal internet ortamına ihtiyaç yok deepweb’te. Telefon kullanana daha rastlamadım açıkçası. O kadar tehlikeli bir ortamda telefon bir saçmalık olurdu. Hotmail, gmail tarzı iletişim adreslerini kullanan birsini görürseniz ona aldanmamanızı öneririm. Ya dolandırıcıdır yada eğlence arayan bir troll.
DeepWeb’i genel olarak tanıdınız. Aslında deepweb normal internetin bir seviyesi. Nedir bu seviyeler? dediğinizi duyar gibiyim. Dilerseniz internetin seviyelerini tek tek açıklayalım:
Seviye 0: Genel İnternet Seviyesi. Şu an ulaşabildiğimiz yasal olan herşey.
Seviye 1: Yüzey İnternet. Ulaşmak için arama motorları üzerinden basit bazı sorgular yapmanız gereken internet. Güvenlik kameraları serverları, Access veritabanları buna örnek gösterilebilir. Temp mail hizmetleri, dns sorgulama hizmetleri türü hizmetlerin verildiği sitelerde bu seviyede hizmet verir.
Seviye 2: Yalnız İnternet. Bu seviyede arama motorlarının arama sonuçlarını kitlediği siteler, FTP serverlar, indexlenmeyen adult filmler bulunmaktadır. Ulaşmak için arama motorlarında detaylı sorgular yapmanız gerekebilir. Bu seviyeye giren pek çok site arama sonuçlarında en son sayfalara atılır. Bu seviye normal yollarla ulaşabilceğiniz son seviyedir.
Burdan sonrası için proxy gerekmektedir.
Seviye 3: Başlangıç Derin İnternet Seviyesi. İkiye ayrılır.
Proxy Seviyesi: .onion sitelerin bulunmadığı fakat illegal olan her tür sitenin bulunduğu seviyedir. Arama motorları tarafından çoğu kez indexlenmezler. Pekçoğu sunucu kullanır. İçlerinde PHP kodlama sitelerde bulunur. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: İllegal araştırma sonuçları, hafif düzeyde illegal adult filmler, hacker grupları, virüsler, script kiddieler, ünlülerin skandalları, VIP dedikodular, bilgisayar güvenliği ile alakalı konular, suikast videoları, ünlülerin piyasaya sürülmemiş seks kasetleri vb. vb. Bu içerikler genelde illegal forum tarzı sitelerde barınır.
Burdan sonrası için TOR gerekmektedir.
TOR Seviyesi: .onion sitelerin işin içine girdiği seviyedir. Sitelerin geneli kişisel sunuculardadır. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: ELIZA dataları, hacklenen sunucuların bilgileri, data tüccarları, gizli devlet belgeleri, wikileaks belgeleri, devlet sırrı satan casuslar, terör örgütleri, bomba ve silah eğitimleri, federal bilgiler, istihbarat sırları, illegal bilimsel araştırmalar, bilimadamları, shell network, assembly programcıları, gerçek hackerlar, microsoft gizli ağ bilgileri, güvenlik ve data analistleri vb vb. Bu içerikler genelde html kodlama sitelerde ve kişisel sunucularda barınır. Sunucu sahipleri, sunucularını korumak için herşeyi yapabilirler.
Seviye 4: Ayrıcalıklı Derin İnternet Seviyesi. Bu seviyeye ulaşmanız kolay değildir fakat ulaşabilirseniz size getiriside ufak şeyler olmayacaktır. İkiye ayrılır.
TOR Seviyesi: Sadece tor browser kullanılarak ek bir şey yapılmadan ulaşılabilen seviyedir. Bu seviyede; gizli şirket ve piyasa bilgileri, önceden belirlenmiş milyonluk bahis sonuçları, bilyon dolarlık satışlar, dünyaca ünlü silah kaçakçıları, tank – füze- savunma sistemi satışları, yasaklanmış filmler – videolar – kitaplar – müzikler, üst düzey görevlerde bulunan devlet casusları, önemli ses kayıtları, paralı askerler, paralı ordular, paralı özel timler, kara kutular, aşırı illegal ve yasaklanmış adult içerikler, devlet görevlilerinin seks kasetleri, detaylı hidden wiki ansiklopedileri, insan ticareti, uyuşturucu ticareti, yasaklanan kimyasalların ve ilaçların ticareti, kan bankalarından kaçırılan kanların ticareti, çocuk pornoları, yamyamların – vampirlerin öldürmek için insan arayışları, illegal deneyler için insan denek aranması, sniperlar, mafyalar, pedofoliler gibi şeyler bulunmaktadır. Bu seviyenin geneli .onion sitelerden oluşur. Tehlikeli seviyelerdendir.
Burdan sonrası için Kapalı Erişim Sistemi gerekmektedir.
Özel Erişim Seviyesi: Kesinlikle kontrol edilemeyen seviyedir. Şu ana kadar ulaşılabilmiş en tehlikeli seviyedir. Ulaşmanız için tor browserlar yetersiz kalır. “Closed Shell System” adı verilen özel bir ulaşma yöntemi vardır. Bu seviyede bulunan şeylere örnek vermek istersek: Yapay zekalı ölüm makineleri, yapay zeka işlemcileri, GGGEQP işlemcileri, Tesla’nın planları, kristarilize güç kontrolörleri, hava durumunu değiştirebilen cihazlar, gizli HAARP projeleri, Atlantis’in yeri ve hakkındaki gizli araştırmalar hatta Atlantis’in bulunduğu yerin detaylı konumları, özel üretim motorların planları, Tanrı’nın olduğunu kabul etmeyenler ve ispatları, masonlar, illuminati, gizli algoritmalar ve hesaplamalar, global terör ağı, global cinayet ağı, global uyuşturucu ağı, global insan ticareti ağı, süper bilgisayarlar ve yapay zekalar vb vb. Bu kategorinin genelini bilimadamları oluşturur. Sitelerin tamamı kişisel sunucular yada özel üretim gizli sunucular üzerindedir. Bu seviyede uygulanıldığında dünyayı değiştirecek ispatlanmış deneyler bulunur. Ulaşmak için normal bilgisayarlar ve internet ağları yetersiz kalabilir.
Şimdiye kadar anlattığım seviyeler deepweb’in sadece %80’lik kısmı. Peki geri kalan %20? Onuda açıklayalım:
Burdan sonrası için Kuantum teknolojisi ile çalışan cihazlara ve internete ihtiyacınız var.
Seviye 5: Marianas Web. Bu seviye hakkında fazla bilgimiz yok aslında çünkü daha ulaşamadık. Bu seviyeye ulaşmak için şu an kullandığımız teknoloji yetersiz. Kuantum teknolojisi ile çalışan bilgisayarlara ve internete ihtiyacımız var. Bilinen en tehlikeli seviyelerdendir. Adını dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru‘ndan alır. Seviyenin sınırları belirsizdir fakat sonu vardır. İçerisinde bulunacak sitelerin dünyayı değiştirebileceği bilinmektedir. Bu seviye için “Eğer olurda birgün ulaşılırsa o gün internetteki savaş bitecektir” denilmiştir. Yüksek teknolojiye sahip AR-GE labaratuarlarında bulunan pek çok bilimadamının bu seviyeye ulaştığı ve bilgi paylaşımı yaptığı söylenir. Burda bulunan bilgilerin tüm canlı yaşamını değiştirebilecek ve dünyaya hakimiyet kurulabilecek güçte olduğu bazı bilim çevrelerince belirtilmiştir. Bazı devletlerin ve hacker gruplarınında bu sistemlere eriştiği söylenir fakat bu konuda bilgi yoktur. Bazı bilim çevrelerinden sızan haberlere göre burdaki bilgilerle tüm dünyadaki nükleer füzeler çalıştırılabilir. İstihbarat örgütlerinin buradaki hackerlara nükleer sistemleri yok etmesi için iş teklif ettikleri iddia edilmektedir.
Seviye 6: Bilinen en tehlikeli seviye. Hakkında hiçbir bilgi yok. Sınırları belirsiz ve sonu yok. En gelişmiş teknolojiyle bile ulaşılamadı. Kısa bir tabirle: Cehennem.
9 seviye olduğu iddia edilmektedir fakat bazı seviyeler birbirinin aynıdır. O yüzden 7 seviye olarak belirtmeyi uygun gördüm.
DeepWeb hakkında yeterince bigi sahibi oldunuz sanırım. Peki nasıl olurda indexlenmez bu siteler? Onuda açıklayalım.
DeepWeb’in geneli dinamik içeriklerden oluşur. Arama motorları dinamik içerikli siteleri takip edemez.
DeepWeb’te bulunan sitelerin geneli linklenmemiştir. Yani dış bağlantıları yoktur.
DeepWeb içerisinde halka kapalı sadece şifreyle ulaşılabilen sitelerde bulunmaktadır. Bu tip siteler arama motorları tarafından sevilmez.
DeepWeb’te bilinçli olarak arama motorlarına sınırlandırılmış sitelerde bulunmaktadır.
DeepWeb’te FTP protokolü üzerinden şifreli/şifresiz yayın yapan içerikler bulunur. Arama motorları ftp:// protokolü ile başlayan siteleri çoğunlukla indexlemez.
DeepWeb’te artık kullanılmasada farklı protokoller üzerinden erişilebilen siteler bulunur. Bu tip siteler arama motorları tarafından ulaşılamaz ve indexlenemez.
Bazı deepweb siteleri arama motorlarınca indexlenir fakat normal arama yoluyla bunlara ulaşılamaz. Bu arama sonuçlarına ulaşmak isterseniz özel araçlar veya sorgularla ulaşabilirsiniz. Tabi uğraşacak zamanınız ve sabrınız varsa.
alıntıdır
Bildiğimiz internet ve içindeki her işe yarar/yaramaz bilgi.
1.Seviye Internet
Namı diğer, Surface Web (Yüzey Ağı). Internetle vasatın üstünde haşır neşir olan insanların bulabildiği, kullandığı bilgi ve servisler. Örnek olarak hostingler, kullan-at e-posta servisleri, üniversite ağları vb. diyebiliriz.
2.Seviye Internet
Namı diğer, Bergie Web (Bergie Ağı). Eğer ftp server kullanmayı biliyorsanız kilitlenmiş Google sonuçlarına ulaşabiliyorsanız, 4chan’dan Freehive’den RSC’den haberiniz varsa siz aynı zamanda bir Bergie Ağı kullanıcısısınız. Bergie ağı DNS üzerinde döner ve buradaki websiteleri hala indexlenmiştir.
3.Seviye Internet
Namı diğer, Deep Web. Deep Web, Anonim Ağları bilen, proxy kullanmaya alışkın, tor gibi servislerden haberdar kullanıcılar için. Genellikle ulaşılması zor ve gizli kısımlara işaret eder. Bunu ve Charter Web’i uzun uzun anlatacağım için burada kısa keseceğim.
4.Seviye Internet
Namı diğer, Charter Web (Charter Ağı). Deep Web’in devamı niteliğinde, artık buraya DarkNet diyebiliriz çünkü websitelerinin DNS kullanmadığı bir evrede. Deep Web ve Charter Web’de bol bol illegal içerik ve hizmeti bulabilirsiniz.
5.Seviye Internet
Namı diğer, Marianas Web (Mariana Ağı). Adını dünya üsündeki en derin çukurdan almış bu katman, sadece adı konmuş bir efsane gibi. Oraya giden bir daha dönmedi tarzı yorumlar dışında hakkında pek bilgi yok. Rivayet o ki, closed shell network ile ve polymeric falcighol derivation adlı bir hesaplama yardımıyla ulaşılabiliyormuş.
İnternet. Bugün neredeyse hayatımızın bir parçası olmuş karmaşık ağ bütününün genel adı. Peki ne biliyoruz internet hakkında? “Bilgi deryası olduğunu biliyoruz” dediğinizi duyar gibiyim sanki. Başka? Yada soruyu değiştirelim: İnternet o kadar masum bir ortammı? “Hayır” diyorsunuz fakat tereddüt ettiğinizi hissediyorum. Aslında o kadarda kötü şeylerle karşılaşmadınız bugüne kadar. Örneğin; kiralık katil ilanına rastlamamışsınızdır şimdiye kadar. Dolandırıcılar, kendini hacker zannedenler her ortamda var zaten onlar sıradan geliyor bizlere. Peki siz internetin tüm pisliğini gördünüzmü? Çoğunuz bu soruya evet diyor sanırım. O zaman sizi çok farklı bir dünyaya davet ediyorum bu yazıda. Baştan uyarmak istiyorum;
18 yaşından küçükler için gerçekten zararlı bir yazıdır.
Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda hayatınızda çok şey değişebilir.
Eğer hazırsanız burdan aşağıyı okumaya başlayın, fakat hazır değilseniz şimdi çıkın bu blogtan ve yeni yazıma kadar kesinlikle bir daha uğramayın.
Bu cümleyi okuyorsanız dünyama hoşgeldiniz. Size biraz dünyamı tanıtayım: Benim dünyam sizin dünyanızın bir klonu aslında. Yollarım var, hızlı trenlerim, uçaklarım, otomobillerim var. Kavşaklarım var, polis merkezlerim, bankalarım, televizyonlarım, banklarım, parklarım var. Herşeyden önemlisi içerisinde yaşayan insanlarım var. Hayat var benim dünyamda. Sizin şu anda yaşadığınız gibi bir hayat var. Benim dünyamın tek farkı sizin ellerinizde olması. Siz isterseniz ben olurum, istemezseniz olmam. Ben size hizmet eden milyonlarca bit parçacığından biriyim bu dünyada. Yollarım sizin istediğiniz iletişimi sağlamak için yapıldı, ulaşım araçlarımı siz belirliyorsunuz. Siz isterseniz ben hızlı trenle seyahat ederim, isterseniz uçakla. Aceleniz yoksa yürürüm. Görmek istediğiniz kişileri gösteririm size. Maillerinizi istediğiniz kişiye teslim ederim. Yemek istemem, su istemem, ilgi istemem hatta işiniz bittiğinde beni yokedebilirsiniz. Bankalarıma para yatırabilirsiniz, kütüphanelerimden istediğiniz bilgileri alabilirsiniz. Arşivlerim çok geniştir ve asla unutmam. Siz sadece komut verirsiniz ve ben yaparım. Ben hata yapmam eğer hata varsa o sizin hatanızdır ne kadar kabullenmesenizde. Evimin adresi bellidir ve o evi siz inşa edersiniz bana. Aslında herşeyi siz inşa edersiniz bu dünyada. Siz yoksanız hayatta yok demektir. Efendim? Bu dünyanın adımı ne? Şu an o dünyayı kullanıyorsunuz aslında. Evet o dünyanın ismi: İnternet.
Herşeyi sizin yarattığınızı söyledim bu dünyada. Onuda siz yarattınız. Burası sizin dünyanızın klonu demiştim. Eksizsiz bir klon bu dünya. Sizin yeraltı dünyası dediğiniz yer burdada var fakat ufak bir farkla: Burdaki dünya çok daha kötü. Bana neden kızıyorsunuz ki? Mimar sizsiniz. Siz istersiniz ve siz yaparsınız. Benim üzerinde yaşadığım alan o kadar büyük değil. Okyanusu düşünün. Ben ve benim gibiler okyanusun sığ taraflarındayız sadece dalgaların köpükleriyle oynarız. İleriye gidemeyiz çünkü yeterli değiliz. Sadece onların artıklarını görebiliriz çoğu kez. Onlar ise okyanusun dibinde yaşarlar. Orası benim dünyamın en tehlikeli yeridir. Benim yaşadığım yerden çok daha büyüktür. Oranın ismi: DeepWeb.
DeepWeb nedir? Şöyle anlatalım: İnternet bir okyanustur. Biz bu okyanusta sığ yerlerde debelenen kullanıcılarız sadece. DeepWeb denen yer ise okyanusun derin dehlizlerine batmış kullanıcılarının bulunduğu yer. Yada daha kaba bir tabirle: İnternetin lağım çukuru. Peki neden DeepWeb bu kadar kötü bir yer? Kimler ve neler var deepwebte? Çılgın bilim adamları, denenmemiş projeler, kiralık katiller, gerçek hackerlar, bombalar, silah satıcıları, gizli belgeler, illegal porno filmler, devrimciler, fizikçiler, kimyacılar, devlet sırları, uyuşturucu satıcıları, ordudan atılma askerler, casuslar, terör örgütleri, sapıklar, data tüccarları, seri katiller, normal katiller, federaller, istihbarat örgütleri, kaçakçılar, pedofililer, illegal bankalar, hırsızlar, mafyalar ve daha aklıma gelmeyen buna benzer yüzlercesi. Ahlak denen şeyin olmadığı yer deepweb. Orda legal diye bir şey yok, kural yok, adalet yok. DeepWeb’i şemayla açıklamak istersek:
DeepWeb Genel Tanıtım Şeması
DeepWeb internetin girilmeyen büyük bir kısmını oluşturmakta. Peki neden girilmiyor? İçeriklerin tamamı dinamik sitelerde olduğundan Google gibi arama motorları tarafından indexlenmiyor. Bu yüzden arama sonuçlarıyla bu sitelere ulaşmanız imkansız. DeepWeb’te sörf yapmak için elinizde site adreslerinin bulunması gerekiyor. Bunun için “Hidden Wiki” denen ansiklopedilere ihtiyacınız var. Site adresleri genelde .onion uzantısıyla biter bu yüzden sitelere erişmek için normal tarayıcılar yerine “Tor Browser” adı verilen tarayıcıları kullanmanız gerekiyor.
Tor Browser nedir? Ne işe yarar? Neden buna ihtiyacınız var? Tor browser, tor ağlarını kullanan basit bir programdır sadece. Peki nedir bu tor ağları? Siz tor ağına bağlandığınızda ulaşmak istediğiniz siteye min. 5 server üzerinden ulaşırsınız yani siz tor ağına site isteği yaparsınız; bu istek a serverı tarafından değerlendirilir ve sonuç veri b serverına yüklenir, b serverı veriyi c serverına yükler ve bu durum istediğiniz site sizin bilgisayarınıza yüklenene kadar devam eder. Kimin hangi siteye erişim sağladığını öğrenmek bu yöntem sayesinde neredeyse imkansızlaşır. Tor ağında bulunan siteler genelde sabit bir servera sahip olmadığından yani dinamik içeriğe sahip olduğundan erişim hızı bazen çok yavaş olabilir. Fakat serverlarda bulunan tor siteleride vardır. Tor ağındaki siteler genelde düz text/html tipindedir. Tor ağında dns olayı yoktur sadece bir webserver ile sizde .onion uzantılı tor sitenizi yayınlayabilirsiniz. Bu yüzden normal browserlar ile .onion sitelere erişemezsiniz. Veriler tor ağı içerisinde şifreli olarak dolaşır buda ekstra bir güvenlik sağlar. Tor’un çalışma mantığını bir çizim ile anlatmak gerekirse:
Tor ağının çalışma mantığı
Görüldüğü üzere siteler için servera ihtiyaç olmaması, izlenememesi gibi özellikleri tor ağlarını deepweb dünyası için vazgeçilmez yapmıştır.
DeepWeb büyük bir dünya derken neyden bahsetmek istedik açıklayalım. Normal internette tahmini olarak 19 TB veri var ve biz bu verileri kullanıyoruz. Peki ya girilmeyen dediğimiz deepweb’te ne kadar veri var? Bunu duymak size ufak bir şok geçirtebilir: DeepWeb, normal webin 500 kat fazlası veriye sahip. Sadece halka açık verilerin boyutu: 7500 TB. Normal internetin 1 milyar dökümanına karşı deepwebin 550 milyar dökümanı vardır. Tahmini olarak 200,000 ve üzeri deepweb sitesi bulunmakta ve bunların en büyük 60 tanesinin toplam halka açık verisi 750 TB civarında. Bu neredeyse normal internetin 40 katı kadar bir büyüklük.
DeepWeb her ne kadar yasal olmasada büyük bir dünya. Ve siz bu büyük dünyada anonim olarak dolaşarak istediğiniz veriye ulaşabilirsiniz. Tüm trendleri yaratılmadan öğrenebilir, hiçbiryerde bulamadığınız verileri bulabilir, istediğiniz dökümanı inceleyebilirsiniz. Wikileaks belgelerini daha basının gündemine düşmeden görebilir, terör örgütlerinin eylem planlarını ele geçirebilirsiniz. Deneyinizle ilgili veriler elde edebilir, bulamadığınız malzemeleri temin edebilirsiniz. DeepWeb yasakların olmadığı bir dünya orda istediğiniz veriye korkmadan ulaşabilirsiniz. İşin iyi tarafı bu veriler sürekli günceldir çünkü deep web dinamik bir yapıdır, anlık güncellenir. Fakat deepwebte sörf yapmak için İngilizce bilmeniz gerekiyor çünkü içeriklerin çok büyük çoğunluğu İngilizce.
Fakat DeepWeb sadece bu içeriklerin bulunduğu bir yer değil. Eğer her linke tıklamak gibi bir alışkanlığınız varsa unutun bunu. Çünkü deepwebte gerçek virüsler ve hackerlar var. DeepWeb’te dolanırken her an sizin için adam temizleyen bir kiralık katile rastlayabilirsiniz. Cinayet videoları izlemek zorunda kalabilirsiniz. Satanist işkencelerin, ayinlerin yapıldığı bir ortamın ortasında kalabilirsiniz. Yanlışlıkla ölüsevici denen yaratıklarla karşılaşabilirsiniz. Kendinizi her an terörist bir ekibin içinde bulabilirsiniz. Unutmayın deepweb tozpembe hayallerin bulunduğu bir yer değil.
Peki bu kadar kanunsuz bir ortamda yapılan ticaret karşılığı ne kullanıyor? Paramı? Elbette hayır. Orda devlet yok ve paranın değeri yok. DeepWeb’te dönen alışverişe dahil olmanız için BitCoin denen sanal paraya ihtiyacınız var. Peki nedir bu bitcoin? Aslında çılgın bir proje. DeepWeb için üretilmedi. Normalde devletler bastıkları para karşılığı teminat olarak altın göstermek zorundayken bitcoin denen para birimi için teminatlar ekran kartınızın ve işlemcinizin gücü. Bitcoin ekran kartınızı ve işlemcinizi kullanarak oluşturabildiğiniz sanal bir para. Fakat bunu yapmak sandığınız kadar kolay değil. 1 bitcoin üretmek yıllarınızı alabilir. Transferlerde p2p altyapısı kullanılır bu yüzden banka derdi gibi bir dert yoktur. Piyasası çok değişkendir. 1 BC = 15 TL edebilirken 10 dakika sonra 20 TL edebilir. Bitcoin satın almak için tor ağını kullanabilirsiniz. Tabi kredi kartı bilgilerinizi vermek ne kadar güvenli orası tartışılır.
Bu kadar tehlikeli bir ortamda iletişim nasıl kuruluyor peki? DeepWeb içerisinde sohbet edebileceğiniz siteler mevcut. Bu siteleri kullanarak orada bulunan bilimadamlarıyla chat yapabilirsiniz mesela. TORPM denilen kişisel anlık mesajlaşma sistemide var deepwebte. Genel olarak bu sistem kullanılıyor. Ben mail kullanırım diyorsanız @tormail.com uzantılı mail adreside alabilirsiniz. Gördüğünüz gibi iletişim için bile normal internet ortamına ihtiyaç yok deepweb’te. Telefon kullanana daha rastlamadım açıkçası. O kadar tehlikeli bir ortamda telefon bir saçmalık olurdu. Hotmail, gmail tarzı iletişim adreslerini kullanan birsini görürseniz ona aldanmamanızı öneririm. Ya dolandırıcıdır yada eğlence arayan bir troll.
DeepWeb’i genel olarak tanıdınız. Aslında deepweb normal internetin bir seviyesi. Nedir bu seviyeler? dediğinizi duyar gibiyim. Dilerseniz internetin seviyelerini tek tek açıklayalım:
Seviye 0: Genel İnternet Seviyesi. Şu an ulaşabildiğimiz yasal olan herşey.
Seviye 1: Yüzey İnternet. Ulaşmak için arama motorları üzerinden basit bazı sorgular yapmanız gereken internet. Güvenlik kameraları serverları, Access veritabanları buna örnek gösterilebilir. Temp mail hizmetleri, dns sorgulama hizmetleri türü hizmetlerin verildiği sitelerde bu seviyede hizmet verir.
Seviye 2: Yalnız İnternet. Bu seviyede arama motorlarının arama sonuçlarını kitlediği siteler, FTP serverlar, indexlenmeyen adult filmler bulunmaktadır. Ulaşmak için arama motorlarında detaylı sorgular yapmanız gerekebilir. Bu seviyeye giren pek çok site arama sonuçlarında en son sayfalara atılır. Bu seviye normal yollarla ulaşabilceğiniz son seviyedir.
Burdan sonrası için proxy gerekmektedir.
Seviye 3: Başlangıç Derin İnternet Seviyesi. İkiye ayrılır.
Proxy Seviyesi: .onion sitelerin bulunmadığı fakat illegal olan her tür sitenin bulunduğu seviyedir. Arama motorları tarafından çoğu kez indexlenmezler. Pekçoğu sunucu kullanır. İçlerinde PHP kodlama sitelerde bulunur. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: İllegal araştırma sonuçları, hafif düzeyde illegal adult filmler, hacker grupları, virüsler, script kiddieler, ünlülerin skandalları, VIP dedikodular, bilgisayar güvenliği ile alakalı konular, suikast videoları, ünlülerin piyasaya sürülmemiş seks kasetleri vb. vb. Bu içerikler genelde illegal forum tarzı sitelerde barınır.
Burdan sonrası için TOR gerekmektedir.
TOR Seviyesi: .onion sitelerin işin içine girdiği seviyedir. Sitelerin geneli kişisel sunuculardadır. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: ELIZA dataları, hacklenen sunucuların bilgileri, data tüccarları, gizli devlet belgeleri, wikileaks belgeleri, devlet sırrı satan casuslar, terör örgütleri, bomba ve silah eğitimleri, federal bilgiler, istihbarat sırları, illegal bilimsel araştırmalar, bilimadamları, shell network, assembly programcıları, gerçek hackerlar, microsoft gizli ağ bilgileri, güvenlik ve data analistleri vb vb. Bu içerikler genelde html kodlama sitelerde ve kişisel sunucularda barınır. Sunucu sahipleri, sunucularını korumak için herşeyi yapabilirler.
Seviye 4: Ayrıcalıklı Derin İnternet Seviyesi. Bu seviyeye ulaşmanız kolay değildir fakat ulaşabilirseniz size getiriside ufak şeyler olmayacaktır. İkiye ayrılır.
TOR Seviyesi: Sadece tor browser kullanılarak ek bir şey yapılmadan ulaşılabilen seviyedir. Bu seviyede; gizli şirket ve piyasa bilgileri, önceden belirlenmiş milyonluk bahis sonuçları, bilyon dolarlık satışlar, dünyaca ünlü silah kaçakçıları, tank – füze- savunma sistemi satışları, yasaklanmış filmler – videolar – kitaplar – müzikler, üst düzey görevlerde bulunan devlet casusları, önemli ses kayıtları, paralı askerler, paralı ordular, paralı özel timler, kara kutular, aşırı illegal ve yasaklanmış adult içerikler, devlet görevlilerinin seks kasetleri, detaylı hidden wiki ansiklopedileri, insan ticareti, uyuşturucu ticareti, yasaklanan kimyasalların ve ilaçların ticareti, kan bankalarından kaçırılan kanların ticareti, çocuk pornoları, yamyamların – vampirlerin öldürmek için insan arayışları, illegal deneyler için insan denek aranması, sniperlar, mafyalar, pedofoliler gibi şeyler bulunmaktadır. Bu seviyenin geneli .onion sitelerden oluşur. Tehlikeli seviyelerdendir.
Burdan sonrası için Kapalı Erişim Sistemi gerekmektedir.
Özel Erişim Seviyesi: Kesinlikle kontrol edilemeyen seviyedir. Şu ana kadar ulaşılabilmiş en tehlikeli seviyedir. Ulaşmanız için tor browserlar yetersiz kalır. “Closed Shell System” adı verilen özel bir ulaşma yöntemi vardır. Bu seviyede bulunan şeylere örnek vermek istersek: Yapay zekalı ölüm makineleri, yapay zeka işlemcileri, GGGEQP işlemcileri, Tesla’nın planları, kristarilize güç kontrolörleri, hava durumunu değiştirebilen cihazlar, gizli HAARP projeleri, Atlantis’in yeri ve hakkındaki gizli araştırmalar hatta Atlantis’in bulunduğu yerin detaylı konumları, özel üretim motorların planları, Tanrı’nın olduğunu kabul etmeyenler ve ispatları, masonlar, illuminati, gizli algoritmalar ve hesaplamalar, global terör ağı, global cinayet ağı, global uyuşturucu ağı, global insan ticareti ağı, süper bilgisayarlar ve yapay zekalar vb vb. Bu kategorinin genelini bilimadamları oluşturur. Sitelerin tamamı kişisel sunucular yada özel üretim gizli sunucular üzerindedir. Bu seviyede uygulanıldığında dünyayı değiştirecek ispatlanmış deneyler bulunur. Ulaşmak için normal bilgisayarlar ve internet ağları yetersiz kalabilir.
Şimdiye kadar anlattığım seviyeler deepweb’in sadece %80’lik kısmı. Peki geri kalan %20? Onuda açıklayalım:
Burdan sonrası için Kuantum teknolojisi ile çalışan cihazlara ve internete ihtiyacınız var.
Seviye 5: Marianas Web. Bu seviye hakkında fazla bilgimiz yok aslında çünkü daha ulaşamadık. Bu seviyeye ulaşmak için şu an kullandığımız teknoloji yetersiz. Kuantum teknolojisi ile çalışan bilgisayarlara ve internete ihtiyacımız var. Bilinen en tehlikeli seviyelerdendir. Adını dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru‘ndan alır. Seviyenin sınırları belirsizdir fakat sonu vardır. İçerisinde bulunacak sitelerin dünyayı değiştirebileceği bilinmektedir. Bu seviye için “Eğer olurda birgün ulaşılırsa o gün internetteki savaş bitecektir” denilmiştir. Yüksek teknolojiye sahip AR-GE labaratuarlarında bulunan pek çok bilimadamının bu seviyeye ulaştığı ve bilgi paylaşımı yaptığı söylenir. Burda bulunan bilgilerin tüm canlı yaşamını değiştirebilecek ve dünyaya hakimiyet kurulabilecek güçte olduğu bazı bilim çevrelerince belirtilmiştir. Bazı devletlerin ve hacker gruplarınında bu sistemlere eriştiği söylenir fakat bu konuda bilgi yoktur. Bazı bilim çevrelerinden sızan haberlere göre burdaki bilgilerle tüm dünyadaki nükleer füzeler çalıştırılabilir. İstihbarat örgütlerinin buradaki hackerlara nükleer sistemleri yok etmesi için iş teklif ettikleri iddia edilmektedir.
Seviye 6: Bilinen en tehlikeli seviye. Hakkında hiçbir bilgi yok. Sınırları belirsiz ve sonu yok. En gelişmiş teknolojiyle bile ulaşılamadı. Kısa bir tabirle: Cehennem.
9 seviye olduğu iddia edilmektedir fakat bazı seviyeler birbirinin aynıdır. O yüzden 7 seviye olarak belirtmeyi uygun gördüm.
DeepWeb hakkında yeterince bigi sahibi oldunuz sanırım. Peki nasıl olurda indexlenmez bu siteler? Onuda açıklayalım.
DeepWeb’in geneli dinamik içeriklerden oluşur. Arama motorları dinamik içerikli siteleri takip edemez.
DeepWeb’te bulunan sitelerin geneli linklenmemiştir. Yani dış bağlantıları yoktur.
DeepWeb içerisinde halka kapalı sadece şifreyle ulaşılabilen sitelerde bulunmaktadır. Bu tip siteler arama motorları tarafından sevilmez.
DeepWeb’te bilinçli olarak arama motorlarına sınırlandırılmış sitelerde bulunmaktadır.
DeepWeb’te FTP protokolü üzerinden şifreli/şifresiz yayın yapan içerikler bulunur. Arama motorları ftp:// protokolü ile başlayan siteleri çoğunlukla indexlemez.
DeepWeb’te artık kullanılmasada farklı protokoller üzerinden erişilebilen siteler bulunur. Bu tip siteler arama motorları tarafından ulaşılamaz ve indexlenemez.
Bazı deepweb siteleri arama motorlarınca indexlenir fakat normal arama yoluyla bunlara ulaşılamaz. Bu arama sonuçlarına ulaşmak isterseniz özel araçlar veya sorgularla ulaşabilirsiniz. Tabi uğraşacak zamanınız ve sabrınız varsa.
alıntıdır