Hoca
Özel Üye
Mavi Ekran Hatalarının Sebepleri ve Çözümleri
Windows işletim sistemlerinde çeşitli sebeplerden ötürü bazı zamanlar [size=small]mavi ekran hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hatalar diğer Windows hatalarına oranla daha ciddi sorunlara işaret ettiğinden çözülmesi zaman alabiliyor.[/size]
Bizde bu makalemizde Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkan[size=small] mavi ekran hatalarının sebeplerini ve olası çözüm yollarını sizlerle paylaşacağız.[/size]
Windows işletim sistemlerinde çeşitli sebeplerden ötürü bazı zamanlar [size=small]mavi ekran hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hatalar diğer Windows hatalarına oranla daha ciddi sorunlara işaret ettiğinden çözülmesi zaman alabiliyor.[/size]
Bizde bu makalemizde Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkan[size=small] mavi ekran hatalarının sebeplerini ve olası çözüm yollarını sizlerle paylaşacağız.[/size]
- Yanlış sürücü kurma sonucunda mavi ekran hatası alabilirsiniz: Sisteminizle uyumlu olmayan yanlış sürücü kurmanız sonucunda bilgisayar bileşenlerinizin hata ile karşılaşması durumunda mavi ekran hatası alabilirsiniz.
Çözüm: Bilgisayarınıza erişebiliyorsanız derhal sisteminizle uyumlu olmayan sürücüyü kaldırıp uyumlu ve güncel sürücüleri kurarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Eğer bilgisayarınız açılmıyorsa güvenli modda açarak bu işlemi yapınız. Güvenli modda da açılamıyorsa BİOS pilini çıkarıp 5 dakika sonra geri takınız.
- Aşırı OverClock sonucunda mavi ekran hatası alabilirsiniz: İşlemcinize OverClock yaparken voltaj vb. değerleri fazla kaçırdığınız durumlarda sisteminiz mavi ekran hatası verebilir.
Çözüm: BIOS pilinizi çıkartıp 5 dakika sonra geri takınız veyahut BIOS menüsüne girerek BIOS ayarlarınızı default yani varsayılan ayarlara çevirip kaydediniz.
- Bilgisayarınızın ısı değerinin maximum seviyeye ulaştığı durumlarda sisteminiz mavi ekran hatası verebilir: Bilgisayarınız pek çok sebepten dolayı aşırı ısınma sorunu yaşayabilir. Bu gibi bir durumda sisteminiz otomatik olarak mavi ekran hatası verebilir.
Çözüm: Bilgisayarınızın içini temizleyin, işlemcinizin termal macununu yenileyin. Ayrıca bilgisayarınızda ısı yükselmesine neden olabilecek programları kaldırın.