Pi Stanford doktoraları tarafından geliştirilen, dünya genelinde 20 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir.
Önsöz
Kripto para, dünya giderek dijitalleşirken paranın evriminde bir sonraki doğal adımdır. Pi, kriptoparaların insanların gündelik hayatına girmesinin ve benimsenmesinin yolunu açan ilk dijital para projesidir ve bu alanda ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil eder.
Misyonumuz
Sıradan insanlar tarafından güvence altına alınan ve işletilen bir kripto para birimi ve akıllı sözleşmeler platformu oluşturmak.
Vizyonumuz
Dünyanın en çok katılımcılı kripto para birimi Pi tarafından desteklenen, dünyanın en kapsamlı eşler arası pazarını oluşturmak.
İleri düzey okuyucular için FERAGATNAME: Pi’nin misyonu mümkün olduğu kadar kapsayıcı olmak olduğundan, elimizdeki bu fırsatı blokzincire yeni başlayanları bu karmaşık yapıyla tanıştırmak için kullanacağız
Şimdiki süreçte kendi ekosistemini kurmaya çalışıyor.Yani kazandığımız coinlerle alışveriş yapabileceğiz ve Pi nin değerini biz kullanıcılar belirleyeceğiz . Ondan sonraki süreçte de borsaya çıktığında aşşağı yukarı 1 pi nin değeri belli olmuş olacak.
Pi'nin şuan herhangi bir maddi değeri yok fakat girişimler devam ediyor. Yakın zamanda 10.000 Pi karşılığında pi.app domaini ve 1850 Pi karşılığında bir laptop satıldı. Pazar oluşturulmaya yavaş yavaş başlandı. Fakat dediğim gibi şuanlık herhangi bir borsa karşılığı yok. Tıpkı bitcoinin ilk zamanları gibi fakat Pi daha farklı bir yol ile ve daha hızlı bir şekilde ilerliyor.
Davetiye Kodu:lifeguard2001
Refli Link : https://minepi.com/lifeguard2001
refsiz Link(Davetiye kodu ister yoksa üye olamazsınız davetiye kodu "lifeguard2001") : https://minepi.com/
https://play.google.com/store/apps/d...lockchainvault
https://apps.apple.com/us/app/pi-network/id1445472541
Daha detaylı olarak Pi;
-Bu Pi "tam olarak" nedir?
Pi, Stellar platformu temel alınarak yaratılan yeni bir kripto varlık. Platform beta sürecinde topluluğa açılarak normalde Stellar platformunda madencilik imkanı bulunmamasına rağmen, sunduğu geliştirmeler ile madenciliği simüle ederek üretilen bu dijital varlığın, meritokrasi temelli bir dağıtım modeli ile paylaşımının yapılmasına olanak sağlıyor.
Madenciliği yapılan diğer çoğu kriptoparada olduğu gibi Pi’de de yarılanma (halving) söz konusu. Yarılanma tetikleyicisi ise üye sayısı. Mevcut üye sayısı 10 sayısının her yeni kuvvetine ulaştığında (yüz bin, bir milyon, on milyon…) mobil madencilerin temel kazım hızları (pioneer + contributor) yarıya iniyor. Böylece zaman içinde Pi’nin nadir elde edilen bir dijital varlık olarak değerini koruması ve arttırması öngörülüyor.
Uygulama, kazımı başlattığımız andan itibaren bize 24 saatlik periyotlar halinde, her saniye Pi kazandırıyor. Üç adet 24 saatlik kazım periyodunu tamamladığımızda katkıcı rolüne kavuşuyor ve güvenlik çemberi kurabiliyoruz. Güvenlik çemberine istediğimiz kadar üye ekleyebiliyor fakat bunların yalnızca 5 tanesinden faydalanabiliyoruz. Çemberdeki her üye temel kazım hızımızı ve dolayısıyla toplam kazım hızımızı %20 artırıyor (5 üye ile %100+ e kadar)
Konunun ana fikrinden uygulama detaylarına doğru sapmadan projenin amacı ile devam edelim:
Pi dünyanın en yaygın olarak kullanılan kriptoparasını üretmeyi ve bu kriptopara ile Pi Platformunda üyeler arası bir dijital pazar bünyesinde yapılan ürün/hizmet alışverişleri ile büyük ölçekli bir ekonomi yaratmayı hedefliyor. Bu ekonomi ayrıca akıllı kontrat desteği ve uygulama ana ekran bloğu sayesinde, üyeler ve platform dışından geliştiriciler tarafından merkeziyetsiz uygulamalar ve ana ekran ücretli tanıtımları ile desteklenecek.
Tüm bu aktiviteler zaman içerisinde serbest piyasa ekonomisi ile Pi’nin üyeleri arasında kabul gördüğü bir fiyat oluşumuna yön verecek. Ardından Pi kendi ana blokzincirine yerleşecek ve borsalarda listelenebilir hale gelecek. Tüm bu gelişim süreci sayesinde milyonlarca Pi kullanıcısının elinde, fiyatı konusunda kitlelerce uzlaşmaya varılmış bir kriptopara (PI) olacak ve bu da Pi’ye sahip olmak isteyen borsa kullanıcılarının Pi’yi değerinin altında satın alabilmesinin önüne geçecek.
Bir başka deyişle Pi’nin başarısı, topluluğun müşterek katkılarına, kullanımına ve benimsemesine bağlı. Pi ile bir değer üretmek topluluk olarak sizin elinizde. Pi’den fayda sağlayabilmek için tüm üyelerin odaklanması gereken şey; dijital pazar sürecine, Pi ekosistemine ve ekonomisine reel üretim veya tüketim ile nasıl katkıda bulunabilecekleri olmalıdır.
-Borsaya ne zaman "düşer"?
- Öncelikle bu soruyu sorarken gösterdiğiniz yaratıcılıktan ötürü hepinizi tek tek kutlamak istiyorum. “Ne zaman çıkacak?, ne zaman borsaya düşecek?, ne zaman açıklanır?” gibi farklı kalıplarla geliyor karşımıza.
Pi’nin borsalarda listelenebilmesi için öncelikle kendi ana blokzincirine geçmesi gerekiyor (Mainnet). Fonksiyonu olmayan bir dijital varlığı farklı para birimleri karşısında işleme sokamazsınız.
Coinler kendi blokzincirlerinin birebir aynısı olarak fonksiyon gösteren kopya bir blokzincir üzerinde dahili olarak işlemlerini test eder. Bu Testnet olarak adlandırılır. Dolayısıyla Pi’nin tüm fonksiyonlarını test edebileceği bu süreci tamamlaması, platformun hatasız ve müdahalesiz bir şekilde çalıştığının ve çalışacağının ispatlanması gerekiyor.
Ancak bundan sonra Mainnet’e geçebiliriz ve ancak Mainnet’ten sonra borsalar bizi listelemeye karar verebilirler.
-Bu uygulama cihazımı madencilik yapmak için kullanıyor mu?
Hayır kullanmıyor.
Uygulamada arkaplanda dağıtımı yöneten mekanizma şu şekilde işliyor:
Her üye yıldırım ikonuna tıklayıp bir kazım periyodu başlattığında o kullanıcı adına Pi sunucularına “Aktif”, bu kazım periyodu bittiğinde ise “Pasif” mesajı işleniyor. Kullanıcı aktif göründüğü tüm zamanlar boyunca saatlik temel kazım hızı kadar Pi bakiyesine işleniyor. Bunun yanısıra o zamanlar boyunca aktif görünen her referansı için de temel kazım hızının %25’i kadar Pi bakiyesine işleniyor.
-KYC Nedir?
KYC – Know Your Customer yani Müşterini Tanı demektir. Kullanıcının gerçek bir kişi olduğunu, temel olarak fotoğrafı ve kimliği ile ispatladığı bir doğrulama yöntemidir. Farklı projelerin farklı ihtiyaçlarına çözüm üretmek üzere değişik uygulama yöntemleri olabilir. KYC’nin bu bölümde bizi ilgilendiren kısmı, KYC doğrulaması yapmayan üyeler tarafından üretilmiş tüm bakiyelerin silinecek olması.
-Güvenlik Çemberi Nedir?
Güvenlik Çemberi Pi blokzincirinin ana yapılarından biridir ve kullandığımız SCP algoritmasının temelini oluşturur. SCP algoritması sistem üzerindeki nodeların (blokzinciri izleyen, onaylayan, kaydeden ve işleyen düğümler) kendi aralarında gruplar oluşturması yoluyla bir oybirliğine ulaşma yöntemidir.
Bir çember kurarak:
“Ben, bir Pi üyesi olarak, Pi blokzincirinde gerçekleşen işlemleri bu belirttiğim üyeler ile izleyip onaylayacağım.” demiş oluyoruz.
Bunu yaptığımız için de sistem bizi 5 kişiye kadar her kişi için %20, toplamda %100 ekstra kazım hızı ile ödüllendiriyor.
-Uygulamayı açık tutmam gerekiyor mu?
Hayır gerekmiyor.
Yıldırım ikonuna basıp kazım periyodunuzu başlattıktan sonra uygulamayı da, interneti de, telefonu da kapatsanız, Pi kazanmaya devam edersiniz.
Üstte de bahsettiğimiz gibi siz Pi’yi üretmiyor, sizin için önceden üretilmiş kısmını zaman içinde katkılarınız doğrultusunda biriktiriyorsunuz.
Aşama 1 – Tasarım, Dağıtım, Güven Grafik Önyüklemesi (Bootstrap)
Pi sunucusu, dağıtıldıktan sonra ulaşacağı merkezi olmayan bir sistemin davranışını taklit eden bir musluk (faucet) olarak çalışıyor. Bu aşama sırasında, kullanıcı deneyiminde ve davranışında iyileştirmeler yapmak mümkündür ve ana ağın kararlı aşamasına kıyasla nispeten daha kolaydır. Ağ başladığında, kullanıcılar için üretilmiş tüm paralar canlı ağa taşınır. Başka bir deyişle, Aşama 1 sırasında oluşturulan tüm hesap sahibi bakiyeleri genesis bloğunda önceden üretilecek ve mevcut sistem gibi çalışmaya devam edecek, ancak tamamen merkezden dağıtılacaktır. Pi bu aşamada borsalarda yer almaz ve Pi’yi başka bir para birimiyle “satın almak” mümkün değildir.
Aşama 2 – Testnet (Test ağı)
Mainnet (ana ağ) başlatmadan önce, node yazılımı bir test ağına dağıtılacaktır. Test ağı, ana ağ ile aynı güven grafiğini (trust graph) kullanacak, ancak Pi parasını test için kullanılacaktır. Pi çekirdek ekibi test ağında birkaç düğüme ev sahipliği yapacak, ve daha fazla Öncü’yü test ağında kendi düğümlerini başlatmaya teşvik edecek. Zaten, herhangi bir düğümün ana ağa katılması için test ağından başlamaları tavsiye edilir.
Test ağı, birinci aşamadaki Pi emülatörüne paralel olarak ve periyodik olarak örn. günlük olarak, çalışacaktır. Her iki sistemden elde edilen sonuçlar, boşlukları ve eksikleri yakalamak için karşılaştırılacak; böylece Pi geliştiricilerinin düzeltmeleri önermesi ve uygulamasına imkan yaratılacaktır. Her iki sistemin de eşzamanlı bir şekilde yeterli süre çalıştırılmasından sonra, testnet sonuçlarının sürekli olarak emülatörlerle eşleştiği bir duruma ulaşacaktır. Topluluk hazır olduğunu hissettiği zaman, Pi bir sonraki aşamaya geçecek.
Aşama 3 – Mainnet (Ana ağ)
Topluluk, yazılımın üretime hazır olduğunu düşündüğünde ve testnet üzerinde kapsamlı bir şekilde test edildiğinde, Pi ağının resmi ana ağı (mainnet) başlatılacaktır. Önemli bir ayrıntı, ana ağa geçişte, sadece farklı gerçek kişilere ait olduğu onaylanan hesapların karşılığını alacağıdır. Bu noktadan sonra, 1. Aşama musluk modeli ve Pi ağı emülatörü kapatılacak ve sistem sonsuza dek kendi başına devam edecektir. Protokolde gelecekteki güncellemeler Pi geliştirici topluluğu ve Pi’nin çekirdek ekibi tarafından desteklenecek ve komite tarafından önerilecektir. Uygulama ve dağıtımları, diğer blokzincirleri gibi madencilik yazılımını güncelleyen düğümlere bağlı olacaktır. Hiçbir merkezi otorite para birimini kontrol etmeyecek ve tamamen merkeziyetsiz olacaktır. Sahte veya çoklu hesap kullanıcılarının bakiyeleri atılacaktır.
Uygulama şuan da 2. aşamada yani TESTNET aşamasında . 3.aşamaya 1 yıl içerisinde geçilmesi planlanıyor. Ozaman borsalarda listelenip biriktirdiğimiz coinlerimizi paraya çevirebileceğiz.
Sisteme üye olmanın son aşamasında sizden referans kodu isteyecektir; düşünen arkadaşlar stonesak kodu ile üye olabilir. Üye olduktan sonra mesaj atarsanız 20.000 kişilik telegram grubuma dahil edeceğim . Aklınıza takılan her türlü soruyu bana burdan veya telegram grubundan sorup anında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Önsöz
Kripto para, dünya giderek dijitalleşirken paranın evriminde bir sonraki doğal adımdır. Pi, kriptoparaların insanların gündelik hayatına girmesinin ve benimsenmesinin yolunu açan ilk dijital para projesidir ve bu alanda ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil eder.
Misyonumuz
Sıradan insanlar tarafından güvence altına alınan ve işletilen bir kripto para birimi ve akıllı sözleşmeler platformu oluşturmak.
Vizyonumuz
Dünyanın en çok katılımcılı kripto para birimi Pi tarafından desteklenen, dünyanın en kapsamlı eşler arası pazarını oluşturmak.
İleri düzey okuyucular için FERAGATNAME: Pi’nin misyonu mümkün olduğu kadar kapsayıcı olmak olduğundan, elimizdeki bu fırsatı blokzincire yeni başlayanları bu karmaşık yapıyla tanıştırmak için kullanacağız
Şimdiki süreçte kendi ekosistemini kurmaya çalışıyor.Yani kazandığımız coinlerle alışveriş yapabileceğiz ve Pi nin değerini biz kullanıcılar belirleyeceğiz . Ondan sonraki süreçte de borsaya çıktığında aşşağı yukarı 1 pi nin değeri belli olmuş olacak.
Pi'nin şuan herhangi bir maddi değeri yok fakat girişimler devam ediyor. Yakın zamanda 10.000 Pi karşılığında pi.app domaini ve 1850 Pi karşılığında bir laptop satıldı. Pazar oluşturulmaya yavaş yavaş başlandı. Fakat dediğim gibi şuanlık herhangi bir borsa karşılığı yok. Tıpkı bitcoinin ilk zamanları gibi fakat Pi daha farklı bir yol ile ve daha hızlı bir şekilde ilerliyor.
Davetiye Kodu:lifeguard2001
Refli Link : https://minepi.com/lifeguard2001
refsiz Link(Davetiye kodu ister yoksa üye olamazsınız davetiye kodu "lifeguard2001") : https://minepi.com/
https://play.google.com/store/apps/d...lockchainvault
https://apps.apple.com/us/app/pi-network/id1445472541
Daha detaylı olarak Pi;
-Bu Pi "tam olarak" nedir?
Pi, Stellar platformu temel alınarak yaratılan yeni bir kripto varlık. Platform beta sürecinde topluluğa açılarak normalde Stellar platformunda madencilik imkanı bulunmamasına rağmen, sunduğu geliştirmeler ile madenciliği simüle ederek üretilen bu dijital varlığın, meritokrasi temelli bir dağıtım modeli ile paylaşımının yapılmasına olanak sağlıyor.
Madenciliği yapılan diğer çoğu kriptoparada olduğu gibi Pi’de de yarılanma (halving) söz konusu. Yarılanma tetikleyicisi ise üye sayısı. Mevcut üye sayısı 10 sayısının her yeni kuvvetine ulaştığında (yüz bin, bir milyon, on milyon…) mobil madencilerin temel kazım hızları (pioneer + contributor) yarıya iniyor. Böylece zaman içinde Pi’nin nadir elde edilen bir dijital varlık olarak değerini koruması ve arttırması öngörülüyor.
Uygulama, kazımı başlattığımız andan itibaren bize 24 saatlik periyotlar halinde, her saniye Pi kazandırıyor. Üç adet 24 saatlik kazım periyodunu tamamladığımızda katkıcı rolüne kavuşuyor ve güvenlik çemberi kurabiliyoruz. Güvenlik çemberine istediğimiz kadar üye ekleyebiliyor fakat bunların yalnızca 5 tanesinden faydalanabiliyoruz. Çemberdeki her üye temel kazım hızımızı ve dolayısıyla toplam kazım hızımızı %20 artırıyor (5 üye ile %100+ e kadar)
Konunun ana fikrinden uygulama detaylarına doğru sapmadan projenin amacı ile devam edelim:
Pi dünyanın en yaygın olarak kullanılan kriptoparasını üretmeyi ve bu kriptopara ile Pi Platformunda üyeler arası bir dijital pazar bünyesinde yapılan ürün/hizmet alışverişleri ile büyük ölçekli bir ekonomi yaratmayı hedefliyor. Bu ekonomi ayrıca akıllı kontrat desteği ve uygulama ana ekran bloğu sayesinde, üyeler ve platform dışından geliştiriciler tarafından merkeziyetsiz uygulamalar ve ana ekran ücretli tanıtımları ile desteklenecek.
Tüm bu aktiviteler zaman içerisinde serbest piyasa ekonomisi ile Pi’nin üyeleri arasında kabul gördüğü bir fiyat oluşumuna yön verecek. Ardından Pi kendi ana blokzincirine yerleşecek ve borsalarda listelenebilir hale gelecek. Tüm bu gelişim süreci sayesinde milyonlarca Pi kullanıcısının elinde, fiyatı konusunda kitlelerce uzlaşmaya varılmış bir kriptopara (PI) olacak ve bu da Pi’ye sahip olmak isteyen borsa kullanıcılarının Pi’yi değerinin altında satın alabilmesinin önüne geçecek.
Bir başka deyişle Pi’nin başarısı, topluluğun müşterek katkılarına, kullanımına ve benimsemesine bağlı. Pi ile bir değer üretmek topluluk olarak sizin elinizde. Pi’den fayda sağlayabilmek için tüm üyelerin odaklanması gereken şey; dijital pazar sürecine, Pi ekosistemine ve ekonomisine reel üretim veya tüketim ile nasıl katkıda bulunabilecekleri olmalıdır.
-Borsaya ne zaman "düşer"?
- Öncelikle bu soruyu sorarken gösterdiğiniz yaratıcılıktan ötürü hepinizi tek tek kutlamak istiyorum. “Ne zaman çıkacak?, ne zaman borsaya düşecek?, ne zaman açıklanır?” gibi farklı kalıplarla geliyor karşımıza.
Pi’nin borsalarda listelenebilmesi için öncelikle kendi ana blokzincirine geçmesi gerekiyor (Mainnet). Fonksiyonu olmayan bir dijital varlığı farklı para birimleri karşısında işleme sokamazsınız.
Coinler kendi blokzincirlerinin birebir aynısı olarak fonksiyon gösteren kopya bir blokzincir üzerinde dahili olarak işlemlerini test eder. Bu Testnet olarak adlandırılır. Dolayısıyla Pi’nin tüm fonksiyonlarını test edebileceği bu süreci tamamlaması, platformun hatasız ve müdahalesiz bir şekilde çalıştığının ve çalışacağının ispatlanması gerekiyor.
Ancak bundan sonra Mainnet’e geçebiliriz ve ancak Mainnet’ten sonra borsalar bizi listelemeye karar verebilirler.
-Bu uygulama cihazımı madencilik yapmak için kullanıyor mu?
Hayır kullanmıyor.
Uygulamada arkaplanda dağıtımı yöneten mekanizma şu şekilde işliyor:
Her üye yıldırım ikonuna tıklayıp bir kazım periyodu başlattığında o kullanıcı adına Pi sunucularına “Aktif”, bu kazım periyodu bittiğinde ise “Pasif” mesajı işleniyor. Kullanıcı aktif göründüğü tüm zamanlar boyunca saatlik temel kazım hızı kadar Pi bakiyesine işleniyor. Bunun yanısıra o zamanlar boyunca aktif görünen her referansı için de temel kazım hızının %25’i kadar Pi bakiyesine işleniyor.
-KYC Nedir?
KYC – Know Your Customer yani Müşterini Tanı demektir. Kullanıcının gerçek bir kişi olduğunu, temel olarak fotoğrafı ve kimliği ile ispatladığı bir doğrulama yöntemidir. Farklı projelerin farklı ihtiyaçlarına çözüm üretmek üzere değişik uygulama yöntemleri olabilir. KYC’nin bu bölümde bizi ilgilendiren kısmı, KYC doğrulaması yapmayan üyeler tarafından üretilmiş tüm bakiyelerin silinecek olması.
-Güvenlik Çemberi Nedir?
Güvenlik Çemberi Pi blokzincirinin ana yapılarından biridir ve kullandığımız SCP algoritmasının temelini oluşturur. SCP algoritması sistem üzerindeki nodeların (blokzinciri izleyen, onaylayan, kaydeden ve işleyen düğümler) kendi aralarında gruplar oluşturması yoluyla bir oybirliğine ulaşma yöntemidir.
Bir çember kurarak:
“Ben, bir Pi üyesi olarak, Pi blokzincirinde gerçekleşen işlemleri bu belirttiğim üyeler ile izleyip onaylayacağım.” demiş oluyoruz.
Bunu yaptığımız için de sistem bizi 5 kişiye kadar her kişi için %20, toplamda %100 ekstra kazım hızı ile ödüllendiriyor.
-Uygulamayı açık tutmam gerekiyor mu?
Hayır gerekmiyor.
Yıldırım ikonuna basıp kazım periyodunuzu başlattıktan sonra uygulamayı da, interneti de, telefonu da kapatsanız, Pi kazanmaya devam edersiniz.
Üstte de bahsettiğimiz gibi siz Pi’yi üretmiyor, sizin için önceden üretilmiş kısmını zaman içinde katkılarınız doğrultusunda biriktiriyorsunuz.
Aşama 1 – Tasarım, Dağıtım, Güven Grafik Önyüklemesi (Bootstrap)
Pi sunucusu, dağıtıldıktan sonra ulaşacağı merkezi olmayan bir sistemin davranışını taklit eden bir musluk (faucet) olarak çalışıyor. Bu aşama sırasında, kullanıcı deneyiminde ve davranışında iyileştirmeler yapmak mümkündür ve ana ağın kararlı aşamasına kıyasla nispeten daha kolaydır. Ağ başladığında, kullanıcılar için üretilmiş tüm paralar canlı ağa taşınır. Başka bir deyişle, Aşama 1 sırasında oluşturulan tüm hesap sahibi bakiyeleri genesis bloğunda önceden üretilecek ve mevcut sistem gibi çalışmaya devam edecek, ancak tamamen merkezden dağıtılacaktır. Pi bu aşamada borsalarda yer almaz ve Pi’yi başka bir para birimiyle “satın almak” mümkün değildir.
Aşama 2 – Testnet (Test ağı)
Mainnet (ana ağ) başlatmadan önce, node yazılımı bir test ağına dağıtılacaktır. Test ağı, ana ağ ile aynı güven grafiğini (trust graph) kullanacak, ancak Pi parasını test için kullanılacaktır. Pi çekirdek ekibi test ağında birkaç düğüme ev sahipliği yapacak, ve daha fazla Öncü’yü test ağında kendi düğümlerini başlatmaya teşvik edecek. Zaten, herhangi bir düğümün ana ağa katılması için test ağından başlamaları tavsiye edilir.
Test ağı, birinci aşamadaki Pi emülatörüne paralel olarak ve periyodik olarak örn. günlük olarak, çalışacaktır. Her iki sistemden elde edilen sonuçlar, boşlukları ve eksikleri yakalamak için karşılaştırılacak; böylece Pi geliştiricilerinin düzeltmeleri önermesi ve uygulamasına imkan yaratılacaktır. Her iki sistemin de eşzamanlı bir şekilde yeterli süre çalıştırılmasından sonra, testnet sonuçlarının sürekli olarak emülatörlerle eşleştiği bir duruma ulaşacaktır. Topluluk hazır olduğunu hissettiği zaman, Pi bir sonraki aşamaya geçecek.
Aşama 3 – Mainnet (Ana ağ)
Topluluk, yazılımın üretime hazır olduğunu düşündüğünde ve testnet üzerinde kapsamlı bir şekilde test edildiğinde, Pi ağının resmi ana ağı (mainnet) başlatılacaktır. Önemli bir ayrıntı, ana ağa geçişte, sadece farklı gerçek kişilere ait olduğu onaylanan hesapların karşılığını alacağıdır. Bu noktadan sonra, 1. Aşama musluk modeli ve Pi ağı emülatörü kapatılacak ve sistem sonsuza dek kendi başına devam edecektir. Protokolde gelecekteki güncellemeler Pi geliştirici topluluğu ve Pi’nin çekirdek ekibi tarafından desteklenecek ve komite tarafından önerilecektir. Uygulama ve dağıtımları, diğer blokzincirleri gibi madencilik yazılımını güncelleyen düğümlere bağlı olacaktır. Hiçbir merkezi otorite para birimini kontrol etmeyecek ve tamamen merkeziyetsiz olacaktır. Sahte veya çoklu hesap kullanıcılarının bakiyeleri atılacaktır.
Uygulama şuan da 2. aşamada yani TESTNET aşamasında . 3.aşamaya 1 yıl içerisinde geçilmesi planlanıyor. Ozaman borsalarda listelenip biriktirdiğimiz coinlerimizi paraya çevirebileceğiz.
Sisteme üye olmanın son aşamasında sizden referans kodu isteyecektir; düşünen arkadaşlar stonesak kodu ile üye olabilir. Üye olduktan sonra mesaj atarsanız 20.000 kişilik telegram grubuma dahil edeceğim . Aklınıza takılan her türlü soruyu bana burdan veya telegram grubundan sorup anında detaylı bilgi alabilirsiniz.