oltan kaç metre boyu genişliği felan ve nerde avlancaksın hocam
Ben Genelde Levrek tutarım
Levrek Avı (At çek Yöntemi - Spinnig)
Avcı bir balık olan levrek, kolay bir av olmamakla birlikte balıkların en kurnazlarındandır. Levrek bulunduğu yerde etrafı gözetir, hatta suyun dışını bile kontrol eder. Avlanmak için ağırlıklı olarak kayalık ve biraz dalgalı bölgeleri tercih eder. Bunun dışında levrek için kefal yavrusu, kesinlikle hayır diyemeyeceği avlar arasındadır. Tüm yavru balıkları rahatlıkla avlayabilen levrek, kefal yavrusunu özellikle tercih eder. Kefalin dışında ise ispari, izmarit ve horozbina balığı levreğin balık tercihleri arasındadır.
Levrek, kayalık ve dalgalı bölgelere genellikle sabah gün doğarken ya da akşam gün batarken avlamak için gelir. Bazı durumlarda kum ve sakin olan denizlerede gelebilir. Özellikle tatlısuyun denize karıştığı bölgelerde levrek bulunabilir. Levrek fareye kesinlikle hayır diyemez. Hatta lağım faresi levreğin dayanamadığı avlar arasındadır. Bu nedenle tatlısuyun denize karıştığı yerleri tercih eder.
Levrek yakalama yöntemleri arasında en etkili olanı ise Rapala’dır. Rapala sahte bir balık olup, şekil olarak canlı balığa benzemekle birlikte, denizde yüzerken hem gerçek balık hareketleri yapmakta hemde ses çıkarmaktadır. Levrek meraklı bir balık olduğu için denizde çıkan sesi duyunca hemen yanına gelmek isteyecektir. Ama yanına gelmiş olması hemen yeme atlayacağı anlamına gelmez. Öncelikle sesi bulduktan sonra biraz izleyecektir. Daha sonra merak ettiği için temkinli bir şekilde yanına yaklaşır. Burada önemli olan levreğe hiçbir şekilde kendinizi hissettirmemeniz gerektiğidir. Kayalık bir yerde avlanıyorsanız mutlaka kayanın üzerine çıkıp suya girmeden rapalayı atmak gerekir. Eğer bir şekilde suya girmek gerekiyorsa suyun içinde çok fazla hareket yapılmamalıdır.
Yem olarak deniz kabukluları, kum solucanı, kurtlar ve karides kullanılmaktadır.
occibital' Alıntı:
Arkadaslar ben yeni basladim tutmaya istanbulda yasiyorum suanlik . Sadece yeni okdugun icin at cek yapiyorum istavrit ve sardalya gelyo genelde
onerdiginiz guzel bir yer varmi istanbulda ben genelde kuleli ve ibb beykoz sosyal tesislerinden atiyorum
kuleli guzel fakat genelde debiz kirli oldugu icin çapari yuzeydeki posetlere veya atiklara takiliyor hem capari tek seferde mahvoluyo hemde baliklar dusuyo suyu temiz boyle bir sıkntının olmadigi yer varni bildiginiz
birde kursun 75 veya 100 capari ise 20-10 veya 22-18 kullanyom .
saygilarimla yarin sabah erkenden gidicem oberileriniz neler
Balık nerede tutulur: Denizlerde; Örneğin İstanbul için Sarıyer, İstinye, Tarabya, Emirgan, Beşiktaş, Kabataş Karaköy, Eminönü, Sarayburnu, Yenikapı, Yeşilköy, Zeytinburnu yılın önemli bir kısmında kıyıdan ve tekneden balıkçılık yapılabilecek başlıca yerlerdir. Tatlı sularda da Terkos gölü, Sazlıbona, Büyükçekmece gölü, Çatalca civarında birçok göl balıkçılık için uygun durumdadır.
Neler tutulabilir: Denizlerde: İstavrit, İzmarit, Kefal, Levrek, Eşkina, Kırlangıç, Çinekop, Sarıkanat, Zargana, Uskumru, Lüfer, Kofana, Mırmır, İskorpit balıkları çokça tutulabilen balık türleridir. Tatlı sularda ise Turna, Sazan, Kızılkanat, Tatlı Su Levreği, Tatlı Su Kefali, Yayın, Alabalık başlıca balık türleridir.
Eğer 10-15 kiloluk balık tutmak istiyorsan barajlarda oltasız gene balık tutabilirsin.
eğer yotumuma cevap verirsen sana daha cok teknik öğretebilirdim