Son yılların istatistiklerine bakıldığı zaman Microsoft Windows İşletim Sistemi kullanımında dengesiz bir grafiğin olduğunu görüyoruz. Öyleki Windows 8.1 yayımlanmış olmasına rağmen, Microsoft kullanıcıları XP ve Win7'den vazgeçememişlerdir. Bunun görünen yüzüne baktığımız zaman kullanım açısından rahatlığını vs. görürüz. Fakat usta kullanıcıların gözüyle baktığımız zaman aslında durum hiç iç açıcı değil. Durumu çok kısa özetlemeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz.
1-) Kullanıcı sözleşmesini bu sefer okursanız bir kaç madde dikkatinizi çekecektir.
-Microsoft şirketi ürünlerini kullanan müşterilerinden kişisel bilgileri dahil, zararlı gördüğü her tür belge, dosya, döküman, yazılım vb.'yi alma, silme ve geri vermeme hakkına sahiptir.
-Bilgisayarınıza bağlı bulunan kameradan, sistemde bulunan çiplerden (-ki bu çiplerin son yıllarda üretilmiş olanlarının internete bağlı olmasının artık gerekmediği söylentileri yaygındır.) yerinizi diledikleri an belirleme ve sizi izleme iznini onaylamış oluyorsunuz.
-Microsoft'un herhangi bir ürününü kullanan kişi veya kurum, yazılım veya sistem içersindeki bütün hakları Microsoft'la ortak kullanıma açmış bulunuyor. Bu maddeyi Kurumsal veya Hukuki İşlerle alakadar olanlar dediğimi daha iyi anlayacaktır.
Bu ve daha fazla nedenden ötürü, Windows kullanımını bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bana sorarsanız tartışmasız Linux kullanmanızı tavsiye ederim. Şunuda dip not olarak geçelim: Windows İşletim Sistemi Linux'un kodlanmış yani hazır halidir.
Yararlı olduğunu umarım...