Php'de Veri Gönderme - Veri Alma

Panda

Spys-Z
Katılım
28 Eyl 2012
Mesajlar
248
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba ajanlar.org üyeleri . Derslerime yeni başladım . Php giriş dersi vermek istemiyorum çünkü gereksiz . Tag açıp kapatmayı bilmeyen adam php bölümünü niye takip etsin ?

Localde deniyebileceğiniz programı :
http://www.appservnetwork.com/ adresinden indirebilirsiniz .

Php'de veri gönderip veri almak bi çok şeyde işimize yarar .
Gerek dosya kaydederken gerek yazdırma işlemlerinde VS.

Şimdi ufak bi uygulama ile gösterelim .
Bir index.php içinde tablo oluşturalım ve içinden isim + soyisim + şifre verilerini alalım .

İndex.php
PHP:
<form action="al.php" method="post">
<table>
<tr>
<td align="center.php"><marquee>Veri Gönderme Sistemi</marquee></td>
</tr>
<tr>
<td>İsminiz</td>
<td>:</td>
<td><input type="text" name="isim"></td>
</tr>
<tr>
<td>Soyisminiz</td>
<td>:</td>
<td><input type="text" name="sisim"></td>
</tr>
<tr>
<td>Sifre</td>
<td>:</td>
<td><input type="text" name="sifre"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" value="Gonder"></td>
</tr>
</form>
</table>

Verilerimizi gönderdik . Şimdi al.php adında dosya oluşturalım ve verilerimizi tek tek alıp ekrana yazdıralım .


Al.php
PHP:
<?php
$isim=$_POST['isim'];
$sisim=$_POST['sisim'];
$sifre=$_POST['sifre'];

echo "Merhaba ismin : $isim Soyismin : $sisim Sifren : $sifre";
?>

Herşey tamam .

Şimdi burada ne yaptık ?
İndex.php dosyasında kullanıcımıza 3 adet form verdik . Bu formlara adını , soyadını ve şifresini girmesini istedik . Ardından formlardaki verileri al.php dosyasına yönlendirdik . Yönlendirdiğimiz sayfada gelen verileri aldık ve ekrana yazdırdık .


Alıntı değil Emek .
İyi forumlar
 

itpentaoix

Yeni Üye
Katılım
11 Eki 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Emeğine sağlık ayrıcana formu post methodu yerine get methodu ile yollayadabilirsin. Burada dikkat etmen gereken get ile yolladıgın herşey browserda gözükerek gider burada olduğunca az parametre yollaman gerekir action yaptığın sayfaya. $_POST yerine de $_GET olarak verileri alıp değişkene de atayabilirsin.
 

Panda

Spys-Z
Katılım
28 Eyl 2012
Mesajlar
248
Tepkime puanı
0
Puanları
0
itpentaoix' Alıntı:
Emeğine sağlık ayrıcana formu post methodu yerine get methodu ile yollayadabilirsin. Burada dikkat etmen gereken get ile yolladıgın herşey browserda gözükerek gider burada olduğunca az parametre yollaman gerekir action yaptığın sayfaya. $_POST yerine de $_GET olarak verileri alıp değişkene de atayabilirsin.

Get = Sql yardımcısı .
Hiçbi yazılımcı kolay kolay sistemlerinde get kullanmaz , get kullanılan sistemlerin çoğu db'den çekilmesi şart olan verilerdendir .
 
Üst
Copyright® Ajanlar.org 2012