Giriş
Aramızda iyi kötü program yazanlar var ve biliyorum ki kaynak kodlarının okunmasını istemezler. Bugün .Net Reflector, ILSpy ve benzeri programların, kaynak kodlarımızı nasıl okumasını engelleyeceğimizi göstereceğim.
(Elbette kodları çok görmek isteyen ustalar, istediklerine ulaşırlar. Fakat maksat üretim maliyetinden daha yüksek seviyeye çıkarmak kaynak kodu bulma işlemini.)
.Net uygulamarınızı (VB.Net vs.) nasıl koruyacaksınız, nasıl tabiri caiz ise “karıştıracaksınız” (Obfuscation), onu öğreneceksiniz.
Önizleme
İşlemden önce:
İşlemden sonra:
Gerekli Programlar
Karıştırma İşlemi
Test İşlemi
Son Söz
Emeğe saygıdan, teşekküre basarsanız çok makbule geçer.
Antidote her türlü bir yolunu bulur ama, biz biraz uğraştıralım onu.
Aramızda iyi kötü program yazanlar var ve biliyorum ki kaynak kodlarının okunmasını istemezler. Bugün .Net Reflector, ILSpy ve benzeri programların, kaynak kodlarımızı nasıl okumasını engelleyeceğimizi göstereceğim.
(Elbette kodları çok görmek isteyen ustalar, istediklerine ulaşırlar. Fakat maksat üretim maliyetinden daha yüksek seviyeye çıkarmak kaynak kodu bulma işlemini.)
.Net uygulamarınızı (VB.Net vs.) nasıl koruyacaksınız, nasıl tabiri caiz ise “karıştıracaksınız” (Obfuscation), onu öğreneceksiniz.
Önizleme
İşlemden önce:

İşlemden sonra:

Gerekli Programlar
Gizli içeriği görüntüleme kayıtlı kullanıcılar için mevcuttur!
Karıştırma İşlemi
Test İşlemi
Son Söz
Emeğe saygıdan, teşekküre basarsanız çok makbule geçer.
Antidote her türlü bir yolunu bulur ama, biz biraz uğraştıralım onu.